Top atrakcije

 


Promocija turističke ponude Višegrada na Manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“

Turistička organizacija Višegrad predstavila je prethodni vikend turističku ponudu opštine Višegrad u Beogradu i Novom Sadu, u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja se ove godine održava pod sloganom „Srpska zove, spakuj se i kreni!“
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković zvanično je otvorio manifestaciju na promo štandu u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, a pored Beograda promo štandovi postavljeni su i u Subotici, Novom Sadu i Kragujevcu.

“Zadovoljstvo mi je da u ime Vlade Republike Srpske otvorim ovakvu manifestaciju koja ima za cilj da prikaže turističku, privrednu i kulturnu ponudu Srpske“, rekao je Gluhaković. Ono što sada imamo kao novi proizvod na tržištu je svakako Andrićgrad koji tijesno sarađuje sa Turističkom organizacijom Zlatibor, sa Bajinom Baštom, Užicem, sa cijelom zapadnom Srbijom. A cilj je da imamo prekograničnu saradnju na visokom nivou“, naglasio je Gluhaković. On je dodao da svi koji vole rafting neće više morati da idu na Taru i Drinu preko Crne Gore, jer je plan da ove godine bude završen put dug 18 kilometara koji će osim toga što će olakšati put svima koji su zaljubljenici u rafting i omogućiti i razvoj turizma u Foči i istočnoj Hercegovini. Ministar Gluhaković je istakao i da je za prvih sedam mjeseci ove godine ostvaren znatno veći broj noćenja domaćih i stranih gostiju u Srpskoj u odnosu na isti period prošle godine.
Prigodnim pjesmama i igrama iz Krajine upotpunjen je zvanični program otvaranja “Dana Srpske u Srbiji”. Zavičajna društva i KUD-ovi nastupaće narednih dana i u drugim gradovima Srbije u okviru ove manifestacije koja traje do 16. septembra.
„Dani Srpske u Srbiji“ održavaju se kroz razne kulturne programe i u slijedećim gradovima u Srbiji: Nišu, Požarevcu, Zrenjaninu, Žitištu, Plandištu, Pančevu, Inđiji, Staroj Pazovi, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci i u Vrbasu.
„Dane Srpske u Srbiji“ organizovalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

 

Dani Srpske u Srbiji 2016.

Dani Srpske u Srbiji 2016.

Dani Srpske u Srbiji 2016.

 


 Povezani članci

Turistički info centar Višegrad

Facebook like us

Pretraga

Vrijeme

 

Copyright © Turistička organizacija opštine Višegrad 2008-2014. | O nama | Impresum | Kontakt |   Web design i SEO nbgcreator