Top atrakcije

 


Promocija turističke ponude Srpske u Izraelu

   Sajam Izrael 2017

 

 Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/ predstavila je 7. i 8. februara programe i sadržaje najatraktivnijih destinacija Srpske na 23. Internacionalnom sajmu turizma IMTM 2017 u Tel Avivu.
Akcenat u promociji turističke ponude na ovom sajmu stavljen je na promociju banjskog turizma, ponudu nacionalnih parkova, planine Jahorine i “city break” turizma Banjaluke, Trebinja i Višegrada.
Pored predstavnika TORS-a na štandu Republike Srpske bili su prisutni i predstavnici Ministarstva trgovine i turizma, Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnu i TO Višegrad.
     Tokom trajanja sajma, održan je i sastanak sa izraelskim ministrom turizma Ariem Livneom na kojem su prisustvovali misitar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Srpske, Zlatan Klokić, direktorica TORS-a Nada Jovanović i savjetnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske, Aleksandar Đurić.
Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Vlade Republike Srpske i Vlade Države Izrael sa akcentom na unapređenju te saradnje u oblasti turizma i promocije turističke ponude Srpske i Izraela.
Ministar Klokić upoznao je izraelskog ministra turizma o turističkim programima i ponudi Republike Srpske kao i o mogućnostima i uslovima za ulaganje u sektor turizma.
     Sagovornici su se usaglasili da je potrebno u što većoj mjeri održavati kontakte i raditi na promociji prirodnih bogatstava, turističke ponude ali i drugih mogućnosti poput investiranja u turističke kapacitete.
Ministar Livne je rekao da Srpska ima šta da ponudi izraelskim turistima o čemu svjedoči i rast broja turista iz Izraela te najavio uzvratnu posjetu Republici Srpskoj u narednom periodu.

 

Izvor: turizamrs.org

 


Turistički info centar Višegrad

Facebook like us

Pretraga

Vrijeme

 

Copyright © Turistička organizacija opštine Višegrad 2008-2014. | O nama | Impresum | Kontakt |   Web design i SEO nbgcreator