Top atrakcije

 


Održana Konferencija ''Vjerski turizam u Republici Srpskoj''

konferencija

 

      Ministarstvo trgovine i turizma organizovalo je Konferenciju posvećenu vjerskom turizmu u Republici Srpskoj koja je održana u Etno-selu ''Stanišići'' u Bijeljini, a koja je okupila stručnjake iz oblasti vjerskog turizma u Republici Srpskoj. Budući da Višegrad raspolaže značajnom ponudom vjerskog turizma, na konferenciji su aktivno učešće uzeli i predstavnici Turističke organizacije opštine Višegrad.
      Na Konferenciji je rečeno da u Republici Srpskoj postoje brojni vjerski objekti različitih konfesija koji nisu na odgovarajući način turistički valorizovani, te da je potrebno raditi na unapređenju ovog oblika turizma.
Savjetnik u Ministarstvu trgovine i turizma, Aleksandar Đurić, rekao je da Ministarstvo nastoji da promoviše vjerski turizam, te da ukaže na turistički potencijal vjerskih objekata koji postoje širom Republike Srpske.
On je naveo da je potrebno afirmisati sve religije koje postoje u Republici Srpskoj, te da su najdominantnije pravoslavne crkve i manastiri, ali da je potrebno pažnju posvetiti i drugim vjerskim objektima na ovim prostorima, jer su značajni za turizam.
      Konferencija ''Vjerski turizam u Republici Srpskoj'' održana je kako bi se sagledalo aktuelno stanje u vjerskom turizmu, problemi sa kojima se susreću nosioci turističkih sadržaja u ovoj oblasti, kao i perspektivama za budući razvoj.
      Predstavljeni su programi vjerskog turizma u Republici Srpskoj, a razgovarano je i o turističkoj valorizaciji vjerskih objekata, vjerskom turizmu kao važnom faktoru prepoznavanja i promocije sistema društvenih vrijednosti, zdravstvenim razlozima za posjetu vjerskim objektima, vjerskom turizmu nacionalnih manjina, kao i promociji nematerijalne baštine, manastira i samostana u Republici Srpskoj.


 Povezani članci

Turistički info centar Višegrad

Facebook like us

Pretraga

Vrijeme

 

Copyright © Turistička organizacija opštine Višegrad 2008-2014. | O nama | Impresum | Kontakt |   Web design i SEO nbgcreator