Top atrakcije

 


Očekuje se povećan broj turista u Višegradu

Direktor Turističke organizacije Višegrada Olivera Todorović izjavila je Srni da u predstojećoj ljetnoj sezoni očekuju povećan broj turista koji će duže boraviti u Višegradu i da lokalna zajednica ulaže napore i čini sve da taj grad bude blistav i čist.
Ona je istakla da je opštinska Turistička organizacija ove godine izdala nove turističke brošure, u kojima se nalazi ono što Višegrad nudi.

 

b2


„Poseban akcenat je na ćupriji i Andrićgradu, a drugi dio se odnosi na ugostiteljske objekte i smještajne kapacitete. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su u Višegradu u prethodne dvije godine otvoreni izuzetno kvalitetni i reprezentativni smještajni kapaciteti, po veoma pristupačnim cijenama“, navela je Todorovićeva.
Ona je istakla da će nove turističke brošure promociju imati na predstojećem Sajmu turizma u Izraelu, a potom i na Sajmu turizma u Beogradu.
Todorovićeva je rekla da će na Sajmu turizma u Beogradu biti potpisan dogovor o zajedničkom djelovanju Regionalne turističke organizacije Zapadne Srbije i Turističke organizacije Višegrada, kao i između opština Čajetina i Višegrad.
„Zanimljivo je što u Višegrad ne dolaze turisti samo u ljetnoj sezoni, već tokom cijele godine. Ovih dana u Višegradu se mogu vidjeti turisti iz Meksika, Japana, ruski turisti, kao i iz Turske“, rekla je ona.
Todorovićeva je dodala da je Višegrad spreman da primi turiste, podsjećajući da se ovaj grad izdvaja po dobrodušnosti i gostoljubivost stanovništva, koja je nadaleko poznata, te da gosti imaju šta da vide i dožive.


b1


Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština u skladu sa mogućnostima krenula u pripremu ljetne turističke sezone.
On je istakao da je u ljetnoj sezoni planiran i veliki broj manifestacija, te posebno izdvojio godišnjicu gradnje Andrićgrada, koja se obilježava na Vidovdan.
„Planirali smo u okviru te manifestacije otkrivanje spomenika Mehmed paše Sokolovića, koji smo dobili na poklon od Slobodana Pavlovića“, naveo je Đurević.
On je rekao da će manifestacija „Višegradska staza“ dobiti novi sjaj, te da su o tome razgovarali sa književnikom Dušanom Kovačevićem i režiserom Emirom Kusturicom.
Đurević je dodao da vlasnici apartmana i drugih smještajnih kapaciteta i ugostitelji užurbano rade i pripremaju svoje objekte, što govori da svi očekuju dobru ljetnu sezonu, a da je Višegrad postao poznat kao lijepa destinacija ne samo u regionu, već u cijelom svijetu.SRNATuristički info centar Višegrad

Facebook like us

Pretraga

Vrijeme

 

Copyright © Turistička organizacija opštine Višegrad 2008-2014. | O nama | Impresum | Kontakt |   Web design i SEO nbgcreator