Top atrakcije

 


Ekipa Požege pobjednik manifestacije „Drinski kotlić 2016.“

Pobjednici Drinski kotlić 2016

 

Pobjednik manifestacije „Drinski kotlić“ za 2016. godinu je ekipa ribolovaca iz Požege (Srbija) u sastavu Pilčević Radovan, kapiten ekipe, i članovi Vlatko Hramov i Nikolić Zvezdan. Ove godine, učešće na manifestaciji je uzelo ukupno 15 ekipa, a pored višegrađana tu su bile i ekipe iz Užica, Požege, Čačka i Vrnjačke Banje, kao i ekipa Slovačkog LOT tima iz Višegrada. Nakon četvoročasovnog spremanja ribljih čorbi sudijski žiri, pod vođstvom iskusnog Radoslava Borkovića, šefa kuhinje restorana „Lovac“ iz Bijeljine pristupio je ocjenjivanju spremljenih čorbi, čiji su uzorci bili postavljeni na sudijskom stolu sa šifrovanim kovertama. Nakon dužeg bodovanja jednoglasno je donijeta odluku o pobjednicima takmičenja. Po njegovim riječima, nijanse su odlučivale kod ocjenjivanja, o čemu svjedoči i mala razlika u broju osvojenih bodova nagrađenih takmičara. Pobjednici takičenja iz Požege osvojili su novčanu nagradu od 300 KM i pehar, druga je bila ekipa Opštine Višegrad sa osvojenih 200 KM, a trećeplasirana je bila ekipa slovačkog LOT tima, koja je odlučila da svoju nagradu od 100 KM dodjeli u humanitarne svrhe, tako da će novac otići udruženju osoba sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ iz Višegrada.

Žiri Drinski kotlić


Nakon završetka takmičarskog dijela manifestacije svi posjetioci su imali priliku da degustiraju spremljene čorbe, kao i čorbu iz zajedničkog kazana i drinsku pastrmku koju je spremilo osoblje hotela „Andrićev konak“ iz Višegrada. Pored ribljih čorbi učesnici su spremali i drinsku ribu u tradicionalnim tanjiračama na vatri, a tu su se našli i nezaobilazni roštilji, lovački kotlić, kao i prezentacija restorana „Lovac“ iz Bijeljine, koju je pripremio predsjednik sudijskog žirija Radoslav Borković.

Lovac Bijeljina


U pratećem muzičkom programu posjetioce je zabavljao tamburaški orkestar iz Užica, a sasvim slučajno na manifestaciji se na putovanju kroz Višegrad našao i trubački orkestar Milana Petrovića, šampiona festivala u Guči, koji je upotpunio prelijep nedeljni dan u Višegradu.
Organizator se zahvaljuje preduzeću „Butreh“ koje je poklonilo svježu drinsku pastrmku za manifestaciju, restoranu „Lovac“ iz Bijeljine, osoblju hotela „Andrićev konak“, kao i kolegama iz Turističke organizacije Bijeljine, koji su bili gosti „Drinskog kotlića“.
Ovom turističkom manifestacijom obilježava se i kraj još jedne uspješne turističke sezone u Višegradu.
Fotografije sa manifestacije možete pogledati na našoj Facebook strani ovdje.


Turistička organizacija VišegradPovezani članci

Turistički info centar Višegrad

Facebook like us

Pretraga

Vrijeme

 

Copyright © Turistička organizacija opštine Višegrad 2008-2014. | O nama | Impresum | Kontakt |   Web design i SEO nbgcreator